Στον Βύρωνα δεν υπάρχουν παράνομες διαφημιστικές πινακίδες

Δελτίο τύπου  εξέδωσε ο δήμος Βύρωνα, σχετικά με τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για αδράνεια στο θέμα των παράνομων πινακίδων.

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Στον  Βύρωνα ΔΕΝ υπάρχουν διαφημιστικές πινακίδες παρά  μόνο λαϊκιστές και  υποκριτές!

Με αφορμή τα επικοινωνιακά παιχνιδάκια του  επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου μας κ. Παναγιώτη Κόνσουλα σε σχέση με την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη μας θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Στην πόλη του Βύρωνα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ  διαφημιστική πινακίδα τα τελευταία  χρόνια μια και η Δημοτική μας  Αρχή τις έχει αποξηλώσει ΟΛΕΣ με ειδικά συνεργεία, και περιφρουρεί καθημερινά, με υπευθυνότητα και σοβαρότητα την τήρηση των νόμων και βέβαια χωρίς κάμερες, φωτογράφους και επικοινωνιακού τύπου πολιτικάντικα events, σεβόμενη τόσο τους νόμους, όσο και την μνήμη όσων έχουν πέσει θύματα των αποτελεσμάτων της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

  2. Η Λεωφόρος Κατεχάκη, ανήκει στο δίκτυο Ταχείας  κυκλοφορίας της Αττικής και  ως εκ τούτου η αδειοδότηση αλλά και η αποξήλωση των παράνομων  πινακίδων είναι αποκλειστική ευθύνη της Περιφέρειας Αττικής. Παρά ταύτα όλα αυτά τα χρόνια η Δημοτική μας Αρχή σε συνεργασία με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα αλλά και τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού έχει προχωρήσει σε δεκάδες μηνύσεις κατά των εταιρειών διαφήμισης και σε δεκάδες υπομνήματα-καταγγελίες και εκκλήσεις για ανάληψη πρωτοβουλιών τόσο στα αρμόδια Εισαγγελικά όργανα, όσο και στα αρμόδια Υπουργεία και Υπηρεσίες, χωρίς κάμερες, φωτογράφους και επικοινωνιακού τύπου πολιτικάντικα events, σεβόμενη τόσο τους νόμους, όσο και την μνήμη όσων έχουν πέσει θύματα των αποτελεσμάτων της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.

  3. Η προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από  τον κ. Κόνσουλα όχι μόνο των σημαντικών και υπεύθυνων αποφάσεων του  ΥΠΕΚΑ, τις οποίες και χαιρετίζουμε, αλλά ακόμα και της μνήμης των  νεκρών που έχασαν την ζωή τους ως αποτέλεσμα της παράνομης εγκατάστασης υπαίθριων πινακίδων μας προκαλεί θλίψη και αγανάκτηση και μας δημιουργεί εύλογα ερωτήματα σχετικά με τα πραγματικά κίνητρά του, τα οποία δεν είναι άλλα από το να συκοφαντήσει την δημοτική αρχή, να λαϊκίσει για ένα τόσο σημαντικό θέμα και να εκμεταλλευτεί με επικοινωνιακούς θεατρινισμούς την αγωνία και την ευαισθησία όλων των συνδημοτών μας για την οριστική εξάλειψη αυτού του νοσηρού φαινόμενου που χρόνια τώρα με ευθύνη της Πολιτείας είχε πάρει ανεξέλεγκτη μορφή, σε όλους τους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας, αλλά που σήμερα με περισσή ευθύνη αναλαμβάνει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της αποξηλώνοντας τις παράνομες πινακίδες που είναι άλλωστε στην αποκλειστική της αρμοδιότητα.

  4. Τέλος, ο κ. Κόνσουλας καλό θα είναι να μας απαντήσει σε δυο ερωτήματα που επιτέλους μένουν αναπάντητα εδώ και πολύ καιρό σε σχέση με την στάση του για το θέμα των διαφημιστικών πινακίδων:

  • γιατί  το ζήτημα αυτό τον απασχολεί μόνο κάθε τέσσερα χρόνια και πάντα τις παραμονές των δημοτικών εκλογών (τον Ιούνιο του 2006 ήταν η τελευταία φορά που ασχολήθηκε ξανά με το θέμα αυτό) και

  • γιατί  την ίδια στιγμή που ο ίδιος  διαμαρτύρεται και καταγγέλλει  την αυθαίρετη υπαίθρια διαφήμιση  στην Κατεχάκη, επί πολλά χρόνια ο ίδιος (και μέχρι πριν λίγες ημέρες) την χρησιμοποιούσε για να προβάλλει τις εμπορικές του επιχειρήσεις (βλ.φωτό). Οι διαφημιστικές ταμπέλες που διαφημίζουν τον ίδιο δεν σκοτώνουν  άραγε αθώους πολίτες;

Τις απαντήσεις τις ξέρουμε πολύ καλά όλοι οι Βυρωνιώτες, οι οποίοι αρνούμαστε να ακολουθήσουμε τον κ. Κόνσουλα στον κατήφορο του λαϊκισμού και της έλλειψης σοβαρότητας όπου έχει περιέλθει ο ίδιος και η ολιγομελής παρέα συνεργατών και υπαλλήλων του που αυτοχαρακτηρίζονται «ενεργοί πολίτες του Βύρωνα». Αντιλαμβανόμαστε την δυσχερή θέση όπου έχει περιέλθει μετά από τα συνεχή “χαστούκια” των Βυρωνιωτών σε αλλεπάλληλες εκλογικές διαδικασίες. Τον καλούμε για μια ακόμη φορά να σοβαρευτεί και να σταματήσει να ασκεί πολιτική με τις φωτογραφικές μηχανές και τις κάμερες αλλά με υπεύθυνες θέσεις και μακριά από την συνήθη λογική της υπονόμευσης, της ισοπέδωσης, της συκοφαντίας και του λαϊκισμού που χαρακτηρίζει κάθε πρωτοβουλία του τα τελευταία δύο τουλάχιστον χρόνια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια