Στην κορυφή της Ευρώπης ο Αθηναϊκός

Πηγή: Basket Net

Ο Αθηναϊκός βρίσκεται εδώ και μερικά δευτερόλεπτα στο πιο ψηλό σκαλί της Ευρώπης, κατακτώντας για πρώτη φορά στην ιστορία του αλλά και την ιστορία του γυναικείου μπάσκετ, το Eurocup. Η ελληνική ομάδα υπερασπίστηκε το νικηφόρο 65-57 του πρώτου τελικού επί ρωσικού εδάφους και παρά την εντός έδρας ήττα από τη Ναντέζντα με 57-53 στον αποψινό δεύτερο τελικό, πανηγυρίζει μία ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!

Το γυναικείο μπάσκετ γιορτάζει. Στο Βύρωνα έχει στηθεί ξέφρενο γλέντι και μαζί του όλοι οι «μπασκετόφιλοι» της χώρας αισθάνονται υπερήφανοι για τον Τζώρτζη Δικαιουλάκο και τις παίκτριες του, που μάγεψαν όλη την Ευρώπη με το πάθος, τη θέληση και τη δίψα τους για διάκριση!

Οι γηπεδούχες ξεκίνησαν νευρικά με αποτέλεσμα να μην έχουν ηρεμία στο παιχνίδι τους και να αντιμετωπίζουν πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση. Οι Ρωσίδες εκμεταλλεύτηκαν την αδράνεια της ελληνικής ομάδας και πήραν προβάδισμα με 7-3 αλλά η Καλέντζου αντέδρασε και οδήγησε τον Αθηναϊκό στο 11-11 με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου.

Τη στιγμή που ο Δικαιουλάκος αναζητούσε λύσεις από το πάγκο, ρίχνοντας στο παρκέ τη Λίμουρα, οι Γουίγκινς και Ράιλι (σ.σ. με μπαταρισμένο πόδι) ανέλαβαν δράση. Ο Αθηναϊκός πήρε προβάδισμα 14-11 αλλά οι φιλοξενούμενες συνέχιζαν να παλεύουν. Το σκορ πήγαινε πόντο πόντο μέχρι και το 17΄ (22-23), με τα κορίτσια του Τζώρτζη Δικαουλάκου να είναι ιδιαίτερα άστοχα στα σουτ τριών πόντων (σ.σ. μόλις 1/8 στο πρώτο ημίχρονο) αλλά η Ναντέζντα μην έχοντας καταφέρει να επιβάλλει το ρυθμό της, επέτρεπε στην ελληνική ομάδα, παρά το υπέρ της 25-22 του ημιχρόνου, να κρατάει την υπόθεση «τρόπαιο» στα χέρια της.

Το 22-25 μετατράπηκε σε 28-28 στα μισά της τρίτης περιόδου, με τη Βιζμπαριένε να κρατάει ζωντανό τον Αθηναϊκό. Η Λιθουανή επιθετικά και η Καλέντζου οργανωτικά συντέλεσαν τα μέγιστα για να προηγηθεί η ελληνική ομάδα με 34-33 στο 26΄ αλλά και πάλι, οι Ρωσίδες με όπλο τους τα τρίποντα ξαναπήραν το πάνω χέρι (38-40 στο 30΄).

Όσοι βρίσκονταν στο κλειστό της Εργάνης πάγωναν στο 33΄ βλέποντας τη ρωσική ομάδα να ξεφεύγει με διαφορά πέντε πόντων (40-45) και ο Δικαιουλάκος αυτομάτως, ξαναπέρασε στο παρκέ τη Βιζμπαριένε που είχε καθίσει στο πάγκο για ανάσες, στη θέση της Ράιλι. Το +5 για τη ρωσική ομάδα παρέμεινε (43-47 στο 36΄), με τον Αθηναϊκό να υπερασπίζεται στα εναπομείναντα λεπτά το +8 του ματς της περασμένης Πέμπτης μέσα στη Ρωσία, σε ένα παιχνίδι που οι φιλοξενούμενες έφτασαν να προηγούνται ακόμη και με 57-51 11΄΄ πριν το φινάλε.

Δεκάλεπτα: 11-11, 22-25, 38-40, 53-57.

Αθηναϊκός: Καλέντζου 9, Λίμουρα 4(1), Χατζηνικολάου 4, Βολονάκη, Σούλις, Πετρονίτε 2, Σαρέγκου, Γουίγκινς 10(2), Κοσμά 1, Ράιλι 9, Βιζμπαριένε 14.

Ναντέζντα: Μπούρικ, 11(3) Σντζίνα 5(1), Οβτσαβένκο 7(1), Βερεμένκο 12(1), Μος 2, Κάρι 18, Μπαράνοβα 2.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
kostas

καλά η διαιτησία τρομερή χτες..ευτυχώς που ο αθνε στα τελευταια λεπτά επαιζε με 7 παικτες και ετσι κλείδωσε την ”κούπα”
by the way..ο χαρδαλιας δεν θύμιζε κάτι από μάκη ψωμιάδη?το πούρο του λειπε…

sotos21
roula

Αγόρια μου γλυκά πόσο κόμπλεξ θα βγάλετε ακόμα με τον Χαρδαλιά??? Στα ζόρια σας βλέπω…και έρχονται ακόμα πιο δύσκολες ημέρες για εσάς!