Ξήλωμα πινακίδων στον Βύρωνα

Πηγή: PRESS-GR

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση  Βύρωνα, μαζί με την συμμετοχή φορέων, πρωτοβουλιών, αλλά και απλών ενεργών πολιτών, σήμερα 16 Απριλίου 2010, προέβη σε συμβολική αποξήλωση δύο από τις περισσότερες από εξήντα παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα, επί της Λ. Κατεχάκη, οι οποίες έχουν επανειλημμένως στοιχίσει σε σοβαρούς τραυματισμούς και κυρίως σε ανθρώπινες ζωές!

«Στόχος της συμβολικής αποξήλωσης –σε συνέχεια των πρόσφατων αποφάσεων (υπ΄ αριθ. 168 & 169 / 2010) της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά και στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την άμεση απεγκατάσταση όλων των παράνομα τοποθετημένων διαφημιστικών πινακίδων– ήταν η ευαισθητοποίηση του κόσμου και η κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων», όπως δήλωσε ο επικεφαλής της Αξ. Αντιπολίτευσης Παναγιώτης Κόνσουλας, στηλιτεύοντας μάλιστα την «επί 8ετία –σκόπιμη ή μη– αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής Χαρδαλιά να ανταποκριθεί στην θεσμική της υποχρέωση, επιτρέποντας δια της αδράνειας –γιατί άραγε;– σε εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης να νέμονται δωρεάν και παρανόμως δημόσια περιουσία-γη».

Συμπλήρωσε  μάλιστα ότι «ως δημοτική παράταξη με αίσθημα ευθύνης, ήδη δηλώσαμε ανά ομάδες, τις 60 και πλέον παράνομες πινακίδες που είναι εγκατεστημένες στην Περιφερειακή Υμηττού στα όρια του Βύρωνα, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες» (www.illegalsigns.gov.gr) και με επιστολή μας προς το Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο, αιτούμαστε όπως επιληφθεί άμεσα της απομάκρυνσης τους».

Την δράση  στήριξε με την παρουσία του και  ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης  «Στάση Βύρωνα» Κώστας Σταθόπουλος ο οποίος τόνισε ότι είναι ανησυχητικό το γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή επί χρόνια δεν ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της για την αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, και ότι αν δεν αναλάβει τις ευθύνες της, αυτό θα το πράξουν οι ενεργοί πολίτες.

Σημειώνεται ότι επί χρόνια, όλες οι Δημοτικές  Παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Δήμου Βύρωνα, έχουν επανειλημμένως προβεί σε δράσεις, συμπεριλαμβανομένης και της συμβολικής  αποξήλωσης άλλης παράνομης διαφημιστικής πινακίδας στις 10 Ιουνίου 2006.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια