Διαμαρτυρία με πανό για τις παράνομες πινακίδες

Πηγή: Δημοτικός Αντίλογος

Η δημοτική παράταξη «Βύρωνας: Ανάπτυξη-Προοπτική», μαζί με την συμμετοχή φορέων, πρωτοβουλιών, αλλά και απλών ενεργών πολιτών, ανάρτησε πανό διαμαρτυρίας σε 20 από τις περισσότερες από 60 παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Βύρωνα, επί της Λ. Κατεχάκη, οι οποίες έχουν επανειλημμένως στοιχίσει σε σοβαρούς τραυματισμούς και κυρίως σε ανθρώπινες ζωές.

«Ήταν μια δράση ακτιβισμού, σε συνέχεια δράσεων μας που ξεκινήσαμε όλες οι παρατάξεις της Αντιπολίτευσης του Βύρωνα από το 2006, με στόχο την επισήμανση των παράνομων πινακίδων, την ενεργοποίηση των πολιτών, και την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων. Κινητοποίηση που έχουμε ήδη προκαλέσει με την δέσμη ενεργειών μας για το θέμα» δήλωσε ο επικεφαλής της παράταξης Παναγιώτης Κόνσουλας που εξήγησε ότι η δέσμη ενεργειών εκτός της σημερινής ανάρτησης πανό αφορά: «Πρώτον, αποξηλώσαμε συμβολικά δύο πινακίδες επί της Λ. Κατεχάκη πριν δυο εβδομάδες. Δεύτερον, καταγγείλαμε από την πρώτη ημέρα τις παράνομες πινακίδες στον στον ειδικό διαδικτυακό τόπο «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες» (www.illegalsigns.gov.gr) που λειτουργεί κατ’ εντολή και υπό την εποπτεία του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Τρίτον, αποστείλαμε επιστολή προς το Γεν. Γραμματέα της Περιφέρειας Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλο, με αίτημα να επιληφθεί άμεσα της απομάκρυνσης τους».

Μάλιστα, ο Παναγιώτης Κόνσουλας ενημέρωσε ότι «βρισκόμαστε σε επαφή με τους προαναφερόμενους φορείς, οι καταγγελίες των παράνομων πινακίδων στις οποίες προβήκαμε ως Αξ. Αντιπολίτευση έχουν ήδη επιβεβαιωθείαπό την Κυβέρνηση, και δρομολογείται η αποξήλωση τους», ενώ δεν παρέλειψε να στηλιτεύσει την «επί 8ετία αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής να ανταποκριθεί στην θεσμική της υποχρέωση, επιτρέποντας δια της αδράνειας σε εταιρίες υπαίθριας διαφήμισης να νέμονται δωρεάν και παρανόμως δημόσια περιουσία-γη, αποκομίζοντας κέρδη εκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των δημοτών του Βύρωνα.».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια