Ολοταχώς για το treble o Αθηναϊκός!

Πηγή: gazzetta.gr

Ο πρωταθλητής Ελλάδος και κάτοχος του ΕuroCup Αθηναϊκός, έστω και δύσκολα, επικράτησε του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας με 59-47 και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Final Four Κυπέλλου Γυναικών, που διεξάγεται στη Βέροια.

Τα δεκάλεπτα: 14-10, 34-26, 46-38, 59-47

Αθηναϊκός (Δικαουλάκος): Καλέντζου 7 (1), Λύμουρα, Χατζηνικολάου 13, Βολωνάκη 5 (1), Σούλις 6, Πετρονίτε 8, Σαρέγκου 5 (1), Κοσμά, Ντέιβις 15

Απόλλων Πτολεμαΐδας (Κούκος): Παπαδημητρίου 7(1), Καζαντζίδου 4, Χολμς 2, Σταυρίδου, Βίντασιτς 18, Καραδήμα 5 (1), Νκέλε 11, Κυρατζή

Δικαιουλάκος: «Μίλησε η εμπειρία»

Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο προπονητής του Αθηναϊκού, Τζώρτζης Δικαιουλάκος, τόνισε: «Κερδίσαμε το παιχνίδι λόγω εμπειρίας. Κρατούσαμε την πρωτοπορία σ’ όλο τον αγώνα έστω και μικρή διαφορά. Δεν παίξαμε, όπως θα θέλαμε, καθώς επηρεαστήκαμε και από την κούραση από τα συνεχόμενα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη. Εχω παράπονο από την διαιτησία, καθώς δύο καλοί διαιτητές άφησαν το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων μας. Συγχαρητήρια στις παίκτριες του Απόλλωνα που μας “κοίταξαν στα μάτια”. Το κύπελλο είναι μια διοργάνωση που δεν έχουμε κατακτήσει και θέλουμε να κλείσουμε με τον καλύτερο τρόπο την χρονιά. Όλοι μας θεωρούν φαβορί λόγω του υλικού που διαθέτουμε. Ο τελικός, όμως, είναι ένα ματς και οι πιθανότητες είναι 50%».

Με τη σειρά της, η Βίκυ Βολωνάκη είπε: «Κερδίσαμε δίκαια ένα σκληρό παιχνίδι, καθώς αυτή η ομάδα είναι… καταδικασμένη να νικάει. Είμαι περήφανη για τον σύλλογο που αγωνίζομαι. Τώρα πάμε για τον τρίτο φετινό τίτλο».

Κούκος: «Θα το “σηκώσει” ο Αθηναϊκός»

Από την πλευρά του, ο προπονητής του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας, Γιάννης Κούκος, σημείωσε: «Συγχαρητήρια στον Αθηναϊκό για τη νίκη του. Φάνηκε η εμπειρία του, καθώς δύο φορές μειώσαμε το σκορ, αλλά βρήκε αμέσως τις λύσεις. Είχαμε πρόβλημα στην επίθεση, αλλά στην άμυνα πολεμήσαμε. Η διαιτησία ανέχθηκε το σκληρό παιχνίδι και όλοι έχουμε παράπονα. Αύριο θα κατακτήσει το κύπελλο ο Αθηναϊκός, καθώς είναι καλύτερη ομάδα. Στόχος μας ήταν το τρόπαιο, αφού το χάσαμε, όμως, κοιτάμε όσο πιο ψηλά μπορούμε. Είμαι 1000% ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτριών μου και την αγωνιστικότητα που επέδειξαν».

Η Ελένη Παπαδημητρίου, τέλος, υποστήριξε: «Ο Αθηναϊκός αξίζει συγχαρητήρια για τις μέχρι τώρα επιτυχίες του σε Ευρώπη και πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια, όμως, αξίζει και η δική μας ομάδα, που πάλεψε στα ίσα και ηττήθηκε στις λεπτομέρειες. Είχα δηλώσει ότι δεν ήμασταν καταδικασμένες από την αρχή του αγώνα και αυτό φάνηκε, καθώς έγινε ένα πολύ δυνατό ματς. Είναι επιτυχία η πρόκρισή μας στο Final Four, αλλά θέλουμε να πάρουμε και ένα μετάλλιο».

Final Four Κυπέλλου Γυναικών (Βέροια)

Σάββατο 17/4/10

Αθηναϊκός-Απόλλων Πτολεμαΐδας 59-47

7.30μ.μ. Πανιώνιος-ΦΕΑ Ν.Φ./Ν.Χ.

Κυριακή 18/4/10

4μ.μ. Μικρός Τελικός

6μ.μ. Τελικός

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια