Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα για την πορεία του Σαββάτου

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ χαιρετίζει την μεγάλη συμμετοχή και την ανταπόκριση των συμπολιτών μας και εκατοντάδων νέων στο κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώσεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην μεγαλύτερη διαδήλωση των τελευταίων ετών  στο Βύρωνα, στις 27 Φεβρουαρίου. Η ανταπόκριση αυτή δείχνει ότι οι γειτονιές μας δεν θα αφεθούν να γίνουν Φαρ Ουέστ και ότι η αστυνομία δεν μπορεί να αυθαιρετεί -πόσο μάλλον να αφαιρεί ζωές- στο όνομα της διαφύλαξης της περιουσίας ή της τιμής του Σώματος. Η δολοφονία του 25χρονου Ν. Toddi ήταν το δεύτερο «μεμονωμένο περιστατικό» μετά την προ μηνών δολοφονία πολίτη από αστυνομικό στο κατάστημα «Γερμανός», γεγονός που δείχνει ξεκάθαρα την έλλειψη εκπαίδευσης,  την έλλειψη σεβασμού στον πολίτη και τη νοοτροπία του σερίφη στα αστυνομικά όργανα. Aυτό που ο κοινός νους θεωρεί δεδομένο -«δεν πυροβολώ σε ένα κλειστό χώρο γεμάτο αθώους»- ο “εκπαιδευμένος” νους αγνοεί. Αυτή η θλιβερή λίστα δολοφονιών πρέπει επιτέλους να κλείσει.

Η ικανοποίησή μας για την επιτυχία της κινητοποίησης συνυπάρχει με την οργή μας για τη στάση της αστυνομίας. Δύο μέρες πριν από την διαδήλωση, αστυνομικοί προσήγαγαν στο Τμήμα Ασφαλείας δύο μέλη του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς κανέναν απολύτως λόγο, πέρα από τη δυσαρέσκειά τους για το περιεχόμενο της αφίσας που ενημέρωνε για την διαδήλωση. Λίγο πριν από το μεσημέρι του Σαββάτου, οπότε και ήταν προγραμματισμένη η κινητοποίηση, στήθηκε στη γειτονιά μας ένα πρωτόγνωρο σκηνικό πολέμου, με κλούβες, άνδρες των ΜΑΤ, των ΥΜΕΤ, της ΔΕΛΤΑ, της ΖΗΤΑ και της Ασφάλειας (!), σαν η γειτονιά μας να απειλείτο από τρομοκράτες. Επρόκειτο μάλλον για προειδοποίηση του τι θα ακολουθούσε: κατά τη διάλυση μέρους της πορείας, αστυνομικοί επιτέθηκαν βάναυσα σε διαδηλωτές, ρίχνοντας χημικά, δέρνοντας άγρια νέους που είχαν ήδη συλλάβει και παραπέμποντας 11 από αυτούς για κακουργήματα.

Η βιαιότητα της αστυνομίας δεν φοβίζει, αλλά εξοργίζει την κοινωνία του Βύρωνα. Οι φθορές που προκλήθηκαν, και στις οποίες είμαστε αντίθετοι, δεν μπορούν να εξισωθούν με τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, ούτε δικαιολογούν τη βία της αστυνομίας, που o καθένας μας αντιλαμβάνεται ότι υπόκειται στην κυβέρνηση, χαρακτηρίζεται από πράξεις και παραλείψεις των πολιτικών της προϊσταμένων και ανταποκρίνεται στους σχεδιασμούς αυτών που τη θέλουν να καταστέλλει, αντί να προστατεύει τον πολίτη.

Απαιτούμε την άμεση αποφυλάκιση των συλληφθέντων και την καταδίκη των δολοφόνων του Ν. Τοddi.

ΣΥΡΙΖΑ ΒΥΡΩΝΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια