O Βύρωνας ανάμεσα στις 3 υποψήφιες πόλεις για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας

Πηγή: Αυτοδιοίκηση

Δύο ελληνικές πόλεις διεκδικούν με αξιώσεις τον τίτλο της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας – 2012». Πρόκειται για το Βύρωνα και το Ηράκλειο της Κρήτης που κατάφεραν να μπουν στην τριάδα των τελικών υποψηφίων μαζί με το δήμο Μπάργκας από την Πορτογαλία.

Η Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας είναι ένας τίτλος που δίνεται από το European Youth Forum σε μια ευρωπαϊκή πόλη για ένα ολόκληρο έτος, κατά τη διάρκεια του οποίου της δίνεται η ευκαιρία να παρουσιάσει νεολαιίστικες δράσεις που σχετίζονται με την πολιτιστική, κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή και ανάπτυξη.

Ιδιαίτερα, ενθαρρύνονται νέες ιδέες και καινοτόμα προγράμματα σχετικά με την ενεργή συμμετοχή των Νέων στην κοινωνία με σκοπό να παρουσιαστεί ένα μοντέλο για την περεταίρω ανάπτυξη και άλλων ευρωπαϊκών πόλεων και δήμων.

Η τελική απόφαση ανήκει στην αρμόδια Ευρωπαϊκή επιτροπή Νεολαίας που εξέτασε τους φακέλους που είχαν υποβάλλει δήμοι από όλη την Ευρώπη.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια