Τα λάθη που οδήγησαν στο μακελειό

Πηγή: Τα Νέα On-line

Με την ίδια προετοιμασία που απαιτείται για να παραδοθεί… δικόγραφο πήγαν οι αστυνομικοί για να εντοπίσουν δύο επικίνδυνους κακοποιούς χθες το απόγευμα στον Βύρωνα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθεί ένας 25χρονος, πατέρας ενός παιδιού και μια ολόκληρη περιοχή να μετατραπεί σε πεδίο μάχης με τις σφαίρες και τις χειροβομβίδες να πέφτουν βροχή.

«Ήταν μια επιχείρηση εντοπισμού και όχι κατ΄ ανάγκην σύλληψης των δραστών» ανακοίνωσε το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ο αρχηγός της Ελ. Οικονόμου σχεδόν έριξε την ευθύνη για τον θανάσιμο τραυματισμό στο θύμα! «Δεν πήγε τίποτα λάθος. Εκφράζουμε τη λύπη μας, αλλά ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας βρέθηκε παρά τη θέλησή του σε διασταυρούμενα πυρά», δήλωσε. Όπως διαπιστώθηκε, οι δύο Αλβανοί κακοποιοί που συνελήφθησαν (ο ένας είναι σοβαρά τραυματισμένος και νοσηλεύεται) δεν ήταν απλώς οι δράστες της ληστείας που είχε γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας στις 27 Ιανουαρίου, αλλά και οι πρωταγωνιστές του φιάσκου που είχε προηγηθεί τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη στο Μαρούσι. Ήταν οι ίδιοι άνθρωποι που αφαίρεσαν τον οπλισμό δύο αστυνομικών και οδήγησαν σε απανωτές γκάφες την ΕΛ.ΑΣ., που είχε φθάσει στο σημείο να μιλά για νέο τετ α τετ με τρομοκράτες!

Άφησαν αποτυπώματα

Η Αστυνομία έφτασε στον εντοπισμό των δύο Αλβανών από τα αποτυπώματα που άφησαν στα αλεξίσφαιρα γιλέκα που είχαν αρπάξει από τους αστυνομικούς στο Μαρούσι, αλλά και στα κλειδιά του περιπολικού τα οποία είχαν πετάξει σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την οδό Αιγιαλείας, όπου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τους δύο νεαρούς αστυνομικούς. Και οι δύο ήταν σεσημασμένοι κακοποιοί, ενώ ο 30χρονος- που θεωρείται και αρχηγός της συμμορίας των ληστών με τις βαριοπούλεςείχε πάρει άδεια από τις φυλακές της Λάρισας στις 25 Νοεμβρίου 2009 χωρίς να επιστρέψει ποτέ.

Και ληστεία τράπεζας

Οι περιγραφές που έδωσαν οι δύο αστυνομικοί που έπεσαν θύματα των κακοποιών στο Μαρούσι συμφωνούσαν απόλυτα με το προφίλ των Αλβανών κακοποιών που είχαν ληστέψει την τράπεζα Εurobank στο Βραχάτι στις 27 Ιανουαρίου και στη συνέχεια είχαν πυροβολήσει και τραυματίσει αστυνομικό με Καλάσνικοφ.

Όταν ταυτοποιήθηκε η ταυτότητά τους, η Ασφάλεια Αττικής έστησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό τους. Το πρώτο στοιχείο που βρήκε η Αστυνομία ήταν το αυτοκίνητο, κόκκινου χρώματος, που χρησιμοποίησαν οι κακοποιοί για τη διαφυγή τους από το Βραχάτι. Από τις πληροφορίες που συνέλεξαν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως χρησιμοποιούσαν ως κρησφύγετο ένα διαμέρισμα στην οδό Ζωοδόχου Πηγής στον Βύρωνα.

Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί είδαν τους δύο κακοποιούς να εγκαταλείπουν το κρησφύγετό τους και να επιβιβάζονται στο κόκκινο αυτοκίνητο. Δύο αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ. με συμβατικές πινακίδες ακινητοποίησαν το αυτοκίνητο των κακοποιών, οι οποίοι απάντησαν με πυροβολισμούς.

Η νεκροτομή θα δείξει από τίνος σφαίρα σκοτώθηκε.

ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ το γεγονός πως οι αστυνομικοί αν και γνώριζαν πως πρόκειται για αδίστακτους ληστές που έχουν αρκετά βαρύ οπλισμό, δεν κινητοποίησαν τα ΕΚΑΜ ή μεγαλύτερη δύναμη για τη σύλληψή τους. Η δικαιολογία του διοικητή Ασφαλείας ήταν πως «επρόκειτο για μια επιχείρηση εντοπισμού των δραστών και όχι απαραίτητα σύλληψής τους». Την ώρα της ανταλλαγής των πυροβολισμών μεταξύ αστυνομικών και κακοποιών, βρέθηκε στην περιοχή ο 25χρονος ομογενής από την Αλβανία. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «προσπάθησε να κρυφτεί σε πιλοτή πολυκατοικίας, όπου βρισκόταν κρυμμένος αστυνομικός». Η νεκροτομή που θα ολοκληρωθεί σήμερα θα δείξει αν ο 25χρονος, που δούλευε σε αποθήκη υδραυλικών της περιοχής σκοτώθηκε από τα πυρά του αστυνομικού ή του κακοποιού. Στην ανταλλαγή των πυρών τραυματίστηκαν 2 αστυνομικοί, που μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, ενώ ο τραυματισμένος κακοποιός νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό. Πάνω του βρέθηκε και το ένα από τα περίστροφα που κλάπηκαν από τους αστυνομικούς στο Μαρούσι.

Στο κρησφύγετο των Αλβανών κακοποιών η αστυνομία εντόπισε 30 χειροβομβίδες, 4 Καλάσνικοφ, 1 κοντόκαννη καραμπίνα, 1 βαριοπούλα και ποσότητα εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ. Σε κοντινή απόσταση από το κρησφύγετο βρέθηκε παρκαρισμένο και το ασημένιο Ρeugeot που χρησιμοποιήθηκε από τους κακοποιούς για τη διαφυγή τους από το Μαρούσι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια