Αναστέλλονται για ένα χρόνο οι οικοδομικές άδειες στον Υμηττό

Πηγή: Τα Νέα On-line

Αναστέλλεται για ένα ακόμη έτος η έκδοση οικοδομικών αδειών στην περιοχή του Υμηττού, σύμφωνα με απόφαση την οποία θα υπογράψει τις επόμενες ημέρες η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου η αναστολή αυτή στοχεύει σε «ένα πιο αυστηρό καθεστώς προστασίας του σημαντικού ορεινού όγκου και σπάνιου δασικού οικοσυστήματος του Υμηττού».

Η αναστολή αυτή ισχύει για την περιοχή ισχύος του Προεδρικού Διατάγματος «Περί καθορισμού ζωνών ρυθμίσεως και προστασίας της περιοχής του όρους Υμηττού». Η παράταση θα ισχύσει για ένα έτος, έως τις 19 Φεβρουαρίου 2011, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία τροποποίησης του ισχύοντος Προεδρικού Διατάγματος.

Το νέο Προεδρικό Διάταγμα αναμένεται να ανακοινωθεί στο τέλος Μαρτίου 2010.

Την επεξεργασία του έχει αναλάβει, σε άμεση προτεραιότητα, ο Οργανισμός Ρυθμιστικού Σχεδίου και Προστασίας Περιβάλλοντος της Αθήνας, λαμβάνοντας υπόψη και τα σχόλια που κατατέθηκαν κατά τη φάση επεξεργασίας του προηγούμενου σχεδίου διατάγματος, το οποίο έχει ήδη αποσυρθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια