Παρουσίαση πρότασης για “Ετος Μπάυρον 2010”

Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ

Την πρότασή του να ανακηρυχθεί το 2010 “Έτος Μπάυρον” με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από το πρώτο ταξίδι του λόρδου Βύρωνα στην Ελλάδα, παρουσίασε στη “Στοά Βιβλίου” ο Σύνδεσμος “Μπάυρον” για τον Φιλελληνισμό και τον Πολιτισμό.

Επίσης, προτάθηκε η διοργάνωση ποικίλων εκδηλώσεων σε όλη τη χώρα και τον Ελληνισμό της διασποράς, για την ποίηση, τις ιδέες και τους αγώνες του λόρδου Βύρωνα.

Στόχος είναι να γνωρίσουμε καλύτερα αυτή τη λαμπρή προσωπικότητα και να απαντήσουμε στο ερώτημα “τι έχει να πει ο Μπάυρον στον 21ο αιώνα”, τόνισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου, οικονομολόγος-διεθνολόγος Πάνος Τριγάζης.

Πέραν του πλούσιου οδοιπορικού στο έργο και τη δράση του μεγάλου φιλλέλληνα κατά τη διάρκεια του έτους, συνέχισε ο κ. Τριγάζης είναι και ευκαιρία να τιμηθεί ως πολίτης του κόσμου, ως υπέρμαχος αγωνιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της φύσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς των λαών, με γνωστή σε όλους πλέον την αντιπαράθεσή του με τον Έλγιν για τη λεηλασία του Παρθενώνα.

Ακόμη, προβλέπεται η διοργάνωση συνεδρίου στους Δελφούς για τα διαχρονικά μηνύματα του λόρδου Βύρωνα, Οδοιπορικό στα βήματα του φιλέλληνα (τον Μάιο) και ειδικό αφιέρωμα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Βράχων του Δήμου Βύρωνα.

Η πρόταση του Συνδέσμου προς τη Βουλή για το το “Ετος Μπάυρον”, υποστηρίζεται από λογοτεχνικά σωματεία και φορείς της Αυτοδιοίκησης, με βασικότερο υποστηρικτή τον Δήμο Βύρωνα.

Ο δήμαρχος Βύρωνα (και μέλος του Συμβουλίου του Συνδέσμου) Νίκος Χαρδαλιάς εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του στις δράσεις του Συνδέσμου, αναφέρθηκε σε ανάλογες δράσεις που διοργάνωσαν φορείς και νομικά πρόσωπα του Δήμου κατά τα τελευταία χρόνια και διαβεβαίωσε για την περαιτέρω έμπρακτη αρωγή της Δημοτικής Αρχής στις πρωτοβουλίες του Συνδέσμου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια