Τα συμπεράσματα δικά σας?

Μετά την απάντηση της Κας Βυρίνη Προέδρου  ΑΟΔΒ

Αξιότιμη κυρία Πρόεδρε του Αθλητικού Οργανισμού

Επειδή μας προκαλούν  σαν Α.Ο. Καρέα πλέον τα όσα είπατε και συμπεραίνεται ? όπως :«Συνεπώς, πιστεύω ότι το συγκεκριμένο σωματείο κάθε άλλο παρά επιδιώκει συνεργασία για τον κοινό στόχο και το όραμα που υπάρχει.»? και άλλες αιχμές  αυτού του τύπου  ενημερωθείτε  για τα εξής ?

Ο Α.Ο. Καρέα έχει εξαντλήσει τις τηλεφωνικές επικοινωνίες  για θέματα σαν και αυτά προ πολλού (πολλά  τα τηλέφωνα…), έπειτα εξάντλησα  προσωπικές μου εκλύσεις  ,όπως και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ  κάθε ένας ξεχωριστά (γνωρίζουν όσοι έχουν ασχοληθεί δεν χρειάζεται να συνεχίσουμε),  μην εκτίθεστε ?

Υπάρχει άλλωστε επίσημη αλληλογραφία του ΑΟ Καρέα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες που εκθέτουν προβλήματα, αυτός είναι ένας τρόπος που επιλέξαμε ΠΕΡΑΝ ΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΗΜΑΤΩΝ ! ,αν μέναμε τελικά μόνο στα τηλέφωνα κάποια μέρα θα μας λέγατε και αυτά που μας είπατε σήμερα? οτι  δηλαδή “…εκφραζόμαστε με άσχημο τρόπο και με παρωχημένες μικροπολιτικές τακτικές.” όπως ειπατε .

Ας πάρετε μια γεύση λοιπόν δημόσια από μια επιστολή που παραλάβατε με αρ. πρωτοκόλλου ?

Επιστολή της  29/3/2008

Θα θέλαμε για μία ακόμα φορά να σας ενημερώσουμε για την πορεία και τις ανάγκες του Αθλητικού Ομίλου Καρέα για την φετινή αθλητική περίοδο που ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2007, στα πλαίσια της τακτικής γραπτής ενημέρωσης που διατηρούμε μαζί σας.

Ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα απασχολεί επ? αμοιβή 7 προπονητές καθηγητές φυσικής αγωγής, και μία έμμισθη παράγοντα υπεύθυνη ακαδημιών .

Καλύπτει  επίσης οικονομικά τις δαπάνες  : ιατρικών επισκέψεων, φυσιοθεραπειών , φαρμακευτικού υλικού , αθλητικής ένδυσης και υπόδησης αθλητών, οδοιπορικά αθλητών, λογαριασμών τηλεφωνικής σύνδεσης γραφείων , λειτουργικών αναγκών Η/Υ γραμματειακής υποστήριξης  , 4 εκδηλώσεων το χρόνο, web hosting ιστοσελίδας και αναλώσιμων μικροαναγκών γραφείων γηπέδου που περνούν τις ώρες τους οι γονείς των αθλητών .

Τα αγωνιστικά  τμήματα Basketball και Volleyball  του ΑΟ ΚΑΡΕΑ που έχουν ως έδρα τους το κλειστό γυμναστήριο της Μυρακτής αντιμετωπίζουν το γνωστό θέμα σε όποια ομάδα έχει περάσει από εκεί ,να παίζουν χωρίς φιλάθλους γιατί η δυνατότητα πάρκινγκ είναι ανύπαρκτη  ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες . Φέτος δεν έχουμε οικονομική υποστήριξη από πουθενά για τα τμήματα αυτά. Δεν υπήρξαν χορηγοί σε καμία από τις δύο φανέλες αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη μας σαν Δ.Σ. για αυτό.

Έχοντας πάρει εδώ και μερικά χρόνια την απόφαση να μην χρησιμοποιούνται πόροι των τμημάτων υποδομής στα αγωνιστικά τμήματα , δημιουργεί οξύτατο πρόβλημα λειτουργίας των αγωνιστικών τμημάτων στις υποχρεώσεις τους.

Παρ? όλα αυτά ,οι αθλητές έχουν ανταγωνιστική και  αξιοπρεπή παρουσία στις διοργανώσεις που συμμετέχουν και ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα αντιμετωπίζει όλα τα προβλήματα και τις δυσκολίες της χρονιάς μέσα από την οργάνωσή του.

Το Ping Pong έπειτα από την απόφασή μας να επαναλειτουργήσουμε το ιστορικό τμήμα της ομάδας από την αρχή, διατηρεί 20 παιδιά επί καθημερινής βάσης . Επενδύσαμε στην αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή που απαιτεί η σύγχρονη προπονητική του αθλήματος με αρκετά τραπέζια, ειδικά χωρίσματα και ρομπότ για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη των αθλητών . Ο προπονητής αξιολογεί και ιεραρχεί μαζί μας τις προτεραιότητες , συζητούμε και προχωράμε σταδιακά μέχρι να φτάσουμε ξανά σε επίπεδο πρωταθλητισμού .

Η αίθουσα του ΚΕΦΟ ανέκαθεν το προπονητήριο αυτού του τμήματος , έφτασε  παλαιότερους αθλητές σε μεγάλες  ευρωπαϊκές διοργανώσεις , ελπίζουμε σύντομα να δούμε ξανά καρπούς από αυτή την προσπάθεια .Το πρόβλημα του τμήματος είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι κάθε μέρα εκτός Τρίτης το απόγευμα να στήνουμε 6 τραπέζια , να διαμορφώνουμε το χώρο και στο τέλος της προπόνησης να τα μαζεύουμε γιατί η αίθουσα έχει και άλλες χρήσεις . Κάθε Τρίτη δεν γίνεται προπόνηση γιατί η αίθουσα χρησιμοποιείται για χορούς όπως και η κλειστή αίθουσα στο Αθλητικό Κέντρο Καρέα (ανοικτές εγκαταστάσεις) όπου χρησιμοποιείται και αυτή για χορούς και aerobic κάθε μέρα το απόγευμα.

Πρέπει να βρεθεί ένας χώρος για αυτό το άθλημα που μπορεί με ενδιαφέρον και υποστήριξη  να μας ξαναβάλει στις επιτυχίες όπως προγενέστερα.

Οι ακαδημίες έχουν πλέον 180 αθλητές , φέτος  όμως λόγω κακών καιρικών συνθηκών είχαν αρκετές μέρες απουσιών, άρα κατ? επέκταση  και πρόβλημα εισροών στο ταμείο του Αθλητικού Ομίλου Καρέα.

Έχουμε τη διάθεση και οργανωτικά είμαστε σχεδόν έτοιμοι να θέσουμε σε λειτουργία ένα ακόμα νέο τμήμα με το ολυμπιακό αγώνισμα TAE KWON DO ,στην  κλειστή αίθουσα που πριν δύο χρόνια σας είχαμε ζητήσει να βελτιωθεί για να  αποτελέσει το μοναδικό στεγασμένο μέρος άθλησης στο γήπεδο . Τις απογευματινές μέρες όμως δεν έχουμε δυνατότητα να την χρησιμοποιήσουμε γιατί έχουν ενταχθεί από το Δήμο  άλλα προγράμματα.

Σε αυτή την κλειστή αίθουσα του γηπέδου αρχικά θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε κι άλλα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Σε καθημερινή απογευματινή βάση θα χρειαστούμε και εμείς κάποιες ώρες , ελπίζουμε να μην αποτελέσουν οι παραδοσιακοί χοροί εμπόδιο στα παιδιά να ασχοληθούν με ένα ολυμπιακό άθλημα που τουλάχιστον στην περιοχή του Καρέα δεν υπάρχει αλλού η δυνατότητα εκμάθησης του.

Το θέμα των εγκαταστάσεων στο Αθλητικό Κέντρο Καρέα είναι το σοβαρότερο που αντιμετωπίζει ο Αθλητικός Όμιλος Καρέα ,γιατί οι συνθήκες άθλησης είναι όλο και χειρότερες , τα παράπονα είναι όλο και πιο συχνά και οι αντιδράσεις των γονέων είναι καθημερινό φαινόμενο στις συζητήσεις μας.

Το υπάρχον γήπεδο έχει πολλές φυσικές φθορές αλλά και ελλείψεις που το καθιστούν πέραν των καιρικών συνθηκών ,επικίνδυνο για την άθληση  των ακαδημιών.

Έχουμε καθολική φθορά του υλικού που έχει επενδυθεί το έδαφος (ταρτάν) σε πολλά σημεία του γηπέδου έχει φθάσει το τσιμέντο και είναι αιτία τραυματισμών.

Το υλικό έχει χάσει τις βασικές ιδιότητες του , δεν αποτελεί πλέον αντιολισθητικό τάπητα αλλά το αντίθετο, τρούφα που ξεκολλά είναι διάσπαρτη μέσα στο γήπεδο η ολισθηρότητα της, προκαλεί πολύ συχνά τραυματισμούς και εκδορές στα παιδιά, μπροστά στα μάτια των γονέων τους.

Δεν υπάρχει στέγαστρο για τους γονείς που παρακολουθούν τις προπονήσεις  και είναι υποχρεωμένοι να αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση ανάλογα  κρύο, βροχή ή ήλιο.

Πλέον δεν υπάρχουν  και τα παλιότερα καθίσματα για να καθίσουν γονείς και φίλαθλοι στην εξέδρα,  έπειτα από τόσα χρόνια υπέστησαν τόσες φθορές που είναι θλιβερή ακόμα και η εικόνα τους.

Οι γονείς δυσανασχετούν, γιατί θεωρούν ότι είναι αδιαφορία και όχι κόστος η αντικατάσταση 20-30 καθισμάτων.

Δεν υπάρχουν πάγκοι για τους νεαρούς αθλητές τόσο για χρήση στις προπονήσεις όσο και για τους αγώνες , ο ένας πάγκος καταστράφηκε από τον εργάτη που έστειλε ο Δήμος  για να τον επισκευάσει προπέρυσι τον Ιούνιο έκτοτε δεν αντικαταστάθηκε  .

Οι προβολείς του γηπέδου είναι ακατάλληλοι ,δεν φωτίζουν έχοντας τεχνολογικά απαξιωθεί και οι νυχτερινές  προπονήσεις αλλά και αγώνες έχουν κουραστικό για τα μάτια φωτισμό, σύμφωνα και με τις παρατηρήσεις όσων έχουν φιλοξενηθεί στις εγκαταστάσεις αυτές.

Προ διετίας είχαμε κάνει με την παρέμβασή σας ,μία σοβαρή βελτίωση μέρους των εγκαταστάσεων, οι συγκεκριμένες υποδείξεις  μας δεν εντάχθηκαν στο πλάνο εργασιών, λόγω περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων. Φέτος σας παραθέτουμε  ξανά τα απαραίτητα κατά την γνώμη μας ως Δ.Σ. προς υλοποίηση έργα , που άλλωστε και εσείς αλλά και η τεχνική υπηρεσία μπορείτε να αναγνωρίσετε σε μία επίσκεψη σας . Αναγκαία εμείς θεωρούμε όσα θέτουν θέμα ασφάλειας για την άθληση των παιδιών χώρο των εγκαταστάσεων.

Σας ευχαριστούμε για την δυνατότητα που μας δίνεται να επικοινωνούμε  και να σας θέτουμε προβληματισμούς και ανησυχίες μας, με στόχο την βελτίωση των συνθηκών άθλησης της νεολαίας του Καρέα.

Μετά τιμής

Γεν. γραμματέας                                                                           Πρόεδρος

Α.Ο. ΚΑΡΕΑ                                                                               Α.O. ΚΑΡΕΑ

Ξενοφώντας Χολέβας                                                              Νεκτάριος Κοκοτσάκης


Το μόνο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί  από κάποιον που μας γνωρίζει κυρία Βυρίνη ,είναι «η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό» όποιος δεν πιστεύει ότι αυτά που ζητάμε είναι μόνο για τα παιδιά και τον αθλητισμό δεν μας γνωρίζει ? Εμείς κρινόμαστε καθημερινά από όλους  και όχι από εσάς.

Τα συμπεράσματα δικά σας?

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

8 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Maria Plati

Από όσα διάβασα, διάθεση για συνεργασία και όραμα δεν βλέπω από τον ΑΟΔΒ και όχι από τον Αθλητικό Ομιλο Καρέα για τον οποίον από όσο γνωρίζω έχουν γίνει σημαντικές προσπάθειες βελτίωσης και ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια και με προσωπικό κόστος από ότι αντιλαμβάνομαι.
Παρ’όλ’αυτά χαίρομαι που υπάρχει διάθεση επικοινωνίας έστω και κακοπροαίρετη από τον ΑΟΔΒ.
Ελπίζω μέσα από αυτή την επικοινωνία να βρεθεί μία λύση για το καλό των παιδιών του Καρέα.

Mr. Coach

Μα καλα εχετε το θράσος και απαιτειται φωτα στο γηπεδο; Η μηπως πιστευεται οτι η κ.Βυρινη κανει κουμαντο; Σε λιγο θα ζητησετε και διχτακια στις μπασκετες!!!
O Αθηναϊκος και η Αναγεννηση να κερδιζουν και ολοι οι αλλοι…

Maria Plati

Πολύ σωστά! Και έτσι μιλάμε για νοοτροπίες και μυαλά ανθρώπων!
Καλές νίκες…

Maria Virini

Αγαπητοί φίλοι,

Εννοώ και θα συνεχίσω να εννοώ όλες τις θέσεις μου ακόμα περισσότερο κιόλας όταν βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι του χώρου,
όπως π.χ. προπονητές άλλων σωματείων που προπονούνται στο συγκεκριμένο γυμναστήριο και σπαταλούν πάρα πολλές ώρες μαζί με τα παιδιά και οι οποίοι συμφωνούν ότι το από της 18/10 δημοσίευμα είναι σκληρό, δεν απεικονίζει την πραγματικότητα και δημιουργεί εντυπώσεις.

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το πρόβλημα καθαριότητας και φωτισμού στο συγκεκριμένο γυμναστήριο υπάρχει. Ενίσταμαι και εναντιώνομαι όμως σθεναρά στον τρόπο ανάδειξης του προβλήματος!

Παρ?όλα ταύτα όμως, επειδή “η έκθεση” είναι επιλογή μου, επιλογή εμπλοκής μου στα κοινά, ώστε να μπορέσω να συμβάλλω και εγώ όσο γίνεται στην καλυτέρευση της καθημερινότητας του συνδημότη μου, γι? αυτό δεν δέχομαι συμβουλές του τύπου ?μην εκτίθεστε?, το μόνο που με νοιάζει είναι το να είμαι αποτελεσματική και μάλιστα σε όσο πιο γρήγορο χρονικό διάστημα γίνεται!

Στα σωματεία, λοιπόν, που προπονούνται στο συγκεκριμένο γυμναστήριο, σήμερα δόθηκαν προτάσεις για το πώς μπορεί να βελτιωθεί το θέμα της καθαριότητας και του φωτισμού.

Κλείνοντας, θέλω να επισημάνω ότι ο ΑΟΔΒ δε θα αναλωθεί άλλο σε κυνήγι εντυπώσεων με δημοσιεύσεις επιστολών μέσω διαδικτύου, γιατί πιστεύει ότι ο φανατισμός, ο κιτρινισμός και η ανθρωποφαγία δεν αποτελούν μέρος του αθλητικού ιδεώδους.

Όποιος θέλει μπορεί να συνεχίσει το ?ματς? των εντυπώσεων..του ευχόμαστε ΚΑΛΗ ΝΙΚΗ!

Maria Plati

Δεν νομίζω ότι ο Αθλητικός Ομιλος Καρέα θα λάβει καμία απάντηση επί της ουσίας αφού η κυρία Βυρίνη πιστεύει ότι ο αθλητισμός είναι σπατάλη χρόνου όπως αναφέρει.