Πιστή στις δεσμεύσεις και στο σχέδιό της η Δημοτική Αρχή καταργεί το δυνητικό τέλος

Πηγή: Δήμος Βύρωνα

Μείωση 43% των δημοτικών τελών και επιστροφή τους στα επίπεδα του 2006.

Ψηφίστηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου, με εισήγηση του Δημάρχου, η κατάργηση από 1η Ιανουαρίου 2010 του δυνητικού τέλους, καθώς ολοκληρώνεται η τριετία για την οποία είχε αποφασιστεί η εφαρμογή του μέτρου (1η Ιανουαρίου 2007 ? 31η Δεκεμβρίου 2009).

Το μέτρο αυτό προέβλεπε ετήσια επιβάρυνση 1 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (δηλαδή για παράδειγμα για μία κατοικία 70τ.μ., το δυνητικό τέλος και η επιβάρυνση ήταν 70 ευρώ το χρόνο) και είχε ως στόχο την εξασφάλιση πόρων για την απαλλοτρίωση οικοπέδων ώστε να δημιουργηθούν χώροι πρασίνου, για την κάλυψη μη χρηματοδοτούμενων από το Κράτος υπηρεσιών και για λοιπές κοινωφελείς δράσεις του Δήμου.

«Δεδομένου ότι τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ευρώπη δεν υπάρχει κανένα χρηματοδοτικό πρωτόκολλο που να καλύπτει την απόκτηση γης από τους Δήμους αλλά και τη χρηματοδότηση επιμέρους σημαντικών υπηρεσιών προς τους πολίτες, η μοναδική εναλλακτική λύση στην προσωρινή επιβολή του δυνητικού τέλους ήταν ο δανεισμός. Μόνο που με τους όρους που ισχύουν για ένα κεφάλαιο 9 εκατομμυρίων ευρώ που χρειαζόμασταν, θα καλούμασταν να αποπληρώσουμε στην τράπεζα μεσοπρόθεσμα 13 ή 14 εκατομμύρια. Η λύση αυτή θα οδηγούσε σε αύξηση των χρεών του Δήμου μας και θα υπονόμευε τη δημοσιονομική του εικόνα και ρευστότητα. Για το λόγο αυτό, προτιμήσαμε την επιβολή του εν λόγω τέλους για 3 χρόνια, ώστε να συγκεντρωθεί το απαραίτητο ποσό. Με μια μικρή συμβολή της τάξεως των 7 ευρώ κάθε μήνα, κάθε οικογένεια ?πλην των κοινωνικά ασθενέστερων που είχαν απαλλαγεί- συνέβαλε στη βελτίωση της πόλης μας και στην ποιότητα ζωής μας. Πρόκειται για μια απόλυτα νόμιμη και διαφανή διαδικασία, για την οποία -μετά την ολοκλήρωσή της στις 31/12/2009- θα ενημερώσουμε απολογιστικά όλους τους Βυρωνιώτες, έτσι ώστε να γνωρίζουν και να αντιληφθούν ότι το κάθε ευρώ που διατέθηκε χρησιμοποιήθηκε προς όφελος της πόλης», τονίζει ο Δήμαρχος Βύρωνα Νίκος Χαρδαλιάς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια