Οριστική ανάκληση οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα

Πηγή: Nooz.gr

Υπέρ της οριστικής ανάκλησης των οικοδομικών εργασιών στο στρατόπεδο Σακέτα αποφάνθηκε την Τρίτη το ΣτΕ, κρίνοντας ότι το στρατόπεδο βρίσκεται στη β’ ζώνη προστασίας του Υμηττού, όπου απαγορεύεται η ανέγερση κατοικιών.

Το ΣτΕ έκανε δεκτές τις αιτήσεις του δήμου Βύρωνα, 25 κατοίκων του δήμου και του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού. Με τις αιτήσεις τους οι προσφεύγοντες ζητούσαν να ανασταλεί η από 27.4.2007 απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας με την οποία επετράπη η κατασκευή δύο συγκροτημάτων οικημάτων εντός του στρατοπέδου Σακέτα στη περιοχή του Καρέα του Υμηττού.

“Η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη λογική του Αντιπροέδρου και Προέδρου του Γ? Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ κ. Φλώρου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Βύρωνα” δήλωσε ο δήμαρχος Βύρωνα και πρόεδρος του ΣΠΑΥ κ. Χαρδαλιάς

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φλώρος είχε κρίνει ότι μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στην ανατολική Αττική, καθίσταται πλέον αναγκαία η διασφάλιση κάθε δασικής ή αναδασωτέας έκτασης, ιδιαίτερα στις προστατευόμενες περιοχής της Αττικής όπως ο Υμηττός.

“Η δεύτερη αυτή θετική εξέλιξη μάς κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον, καθώς αποδεικνύει ότι οι σωστά οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αποδίδουν. Τόσο στο Δήμο Βύρωνα όσο και στους υπόλοιπους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου έχουμε κάνει την προστασία του βουνού απόλυτη προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε τον Υμηττό και να τον παραδώσουμε πράσινο στις επόμενες γενιές” προσέθεσε.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Δήμου Βύρωνα:

Την οριστική διακοπή των εργασιών στην 350 ΠΜ αποφάσισε το ΣτΕ

Η Τριμελής Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ συζήτησε και έκανε δεκτό το αίτημα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) και των 15 Δημάρχων-μελών του αλλά και του Δήμου Βύρωνα για οριστική ανάκληση των οικοδομικών εργασιών εντός του στρατοπέδου της 350 Π.Μ. στον Υμηττό μέχρι να συζητηθεί από το 5ο Τμήμα του ΣτΕ η αίτηση ακυρώσεως που έχει υποβάλει ο Σύνδεσμος.

Η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής έρχεται να προστεθεί στην προσωρινή διαταγή απαγόρευσης των εργασιών που εξέδωσε το ΣτΕ πριν από μερικές μέρες, κατόπιν σχετικού αιτήματος του Δήμου Βύρωνα.

Μετά από τη θετική αυτή έκβαση, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής έρχεται σε πλήρη συμφωνία με τη λογική του Αντιπροέδρου και Προέδρου του Γ? Τμήματος Διακοπών του ΣτΕ κ. Φλώρου, ο οποίος πριν από μερικές μέρες έκανε δεκτή την αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Βύρωνα. Η δεύτερη αυτή θετική εξέλιξη μάς κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον, καθώς αποδεικνύει ότι οι σωστά οργανωμένες και συντονισμένες ενέργειες αποδίδουν. Τόσο στο Δήμο Βύρωνα όσο και στους υπόλοιπους Δήμους-μέλη του Συνδέσμου έχουμε κάνει την προστασία του βουνού απόλυτη προτεραιότητά μας. Συνεχίζουμε την προσπάθεια όλοι μαζί για να διαφυλάξουμε τον Υμηττό και να τον παραδώσουμε πράσινο στις επόμενες γενιές.»

Όλη η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής Αναβολών του ΣτΕ που «παγώνει» τις οικοδομικές εργασίες στο πρώην στρατόπεδο της 350 Π.Μ. σε pdf: http://www.dimosbyrona.gr/uplds/newv/File/2009_09/apofasi_1.pdf

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια