Ορθοπεταλιές διαμαρτυρίας για τα έργα στον Υμηττό

Πηγή: Ελευθεροτυπία

Οι «Ανατολικοί Ποδηλάτες», που πραγματοποίησαν την ποδηλατοπορεία, συναντήθηκαν στις 6.30 το απόγευμα στην είσοδο της Πανεπιστημιούπολης, στην Ούλοφ Πάλμε, και από εκεί ανέβηκαν την Αδριανουπόλεως, μετά την Εθνάρχου Μακαρίου και κατέληξαν στον κόμβο Σακέτα, στη λεωφόρο Κατεχάκη. Δεν επέλεξαν τυχαία τη συγκεκριμένη διαδρομή, αφού εκεί προβλέπεται να γίνει ανισόπεδος κόμβος και για την κατασκευή του -σύμφωνα με τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων- θα κοπούν 3.800 (!) δένδρα και θάμνοι.

Οι «Ανατολικοί Ποδηλάτες» μοίρασαν και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς στη λ. Κατεχάκη, όπου εξέφραζαν την αντίθεσή τους για τους νέους αυτοκινητόδρομους, που θα καταστρέψουν το βουνό. Στο φυλλάδιό τους διηγούνται το πασίγνωστο παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας με ένα δικό τους τρόπο: ο λύκος λέει στην Κοκκινοσκουφίτσα «μη φοβάσαι, δεν είμαι ο κακός ο λύκος, είμαι ο κοπέν των δασών, ο προστάτης των μεγάλων έργων. Θα κόψω τα δένδρα και τους θάμνους και έτσι δεν θα μπορεί να κρύβεται από πίσω τους ο κακός ο λύκος».

Ανάρτησαν και 2 πανό επί της λ. Κατεχάκη, που έγραφαν: «Ο Υμηττός ανήκει στα δένδρα του» και «Ποδηλάτες στην πόλη για να γουστάρουμε όλοι».

Στην παρέα των «Ανατολικών Ποδηλατών» βρέθηκε και ο 8χρονος Ορφέας, κάτοικος Καισαριανής, που έπεισε τη μητέρα του να συμμετάσχουν στην ποδηλατοπορία, αφού, όπως μας είπε, του αρέσει τόσο να κάνει ποδήλατο!

Σήμερα -«Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο»- ποδηλάτες θα βρεθούν στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα, όπου σχεδιάζουν τη δική τους «προεκλογική συγκέντρωση» και ολοκληρώνουν το 4ήμερο ποδηλατοπορειών που ξεκίνησε το Σάββατο.

Με σύνθημα «Σήμερα δεν βλέπεις από τα ψέματα, αύριο δεν θα αναπνέεις…» η Πρωτοβουλία Αγώνα Ενάντια στους Νέους Αυτοκινητόδρομους & στο Νέο Προεδρικό Διάταγμα Λεηλασίας του Υμηττού πραγματοποιεί σήμερα στις 6.30 το απόγευμα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια