Ανακοίνωση – Κάλεσμα της Στάσης Βύρωνα για τα έργα στο στρατόπεδο Σακέτα

Πηγή: Στάση Βύρωνα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης ξενώνων αξιωματικών, από το Υπουργείο Εθν. Άμυνας στο στρατόπεδο Σακέτα, βάζει σε σκέψεις και εξοργίζει κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα. Η απόφαση αυτή που προκλήθηκε μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινή διαταγή αναστολής των εργασιών που κατατέθηκε από τον ΣΠΑΥ πάρθηκε από το Β’ θερινό τμήμα του Σ.τ.Ε την Πέμπτη 20/08/09 και αφήνει έκθετο το Σ.τ.Ε, το Υπουργείο Εθν. Άμυνας και την κυβέρνηση της Ν.Δ.

Ο Υμηττός είναι από τους τελευταίους πνεύμονες πράσινου στο λεκανοπέδιο. Έχει δεχθεί και δέχεται επανειλημμένες επιθέσεις τα τελευταία χρόνια: Συνοδικό κέντρο-πυρκαγιές-λατομεία-εργοστάσιο μπετόν-στρατόπεδα-βενζινάδικα-σουπερμάρκετ-σκοπευτήριο-σταθμό μεταφόρτωσης-Δυτική Περιφερειακή και κόμβος με πρόθεση να κοπούν 3.500 δέντρα και τώρα κατασκευή 36 ξενώνων με έκταση 2.000 τ.μ. Πάγια θέση μας ήταν και είναι, η απομάκρυνση όλων των χρήσεων και το βουνό να παραμείνει βουνό.

Μπροστά στις άσχημες αυτές εξελίξεις, πρέπει όλοι να ευαισθητοποιηθούμε και να αντιδράσουμε πριν να είναι αργά. Ετσι εκτός από τα ένδικα μέσα(κατάθεση νέας αίτησης διαταγής προσωρινής αναστολής κλπ) απαιτείται η άμεση κινητοποίηση όλων μας.

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους της ¨ΣΤΑΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ¨ καθώς και κάθε ευαίσθητο πολίτη του Βύρωνα να πάρει μέρος στο συμβολικό αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων, που οργανώνει ο ΣΠΑΥ την Τρίτη 25/8/ 09 και ώρα 7 το πρωί.

Ζητάμε άμεσα να σταματήσουν οι εργασίες κατασκευής των ξενώνων των αξιωματικών, την απομάκρυνση των στρατοπέδων και τη μετατροπή τους σε χώρους πρασίνου.
Ζητάμε τη μεταφορά του σταθμού μεταφόρτωσης σε άλλο χώρο που μπορεί να βρεθεί.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΞΕΝΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΥΤΑΛΑ
ΕΞΩ ΟΛΕΣ ΟΙ ΧΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ.
ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΝΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΒΟΥΝΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια