Φτάνει πιά – Όχι άλλο τσιμέντο στον Υμηττό

Πηγή: Ελληνικό Καφενείο

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί, η κρίση του ΣτΕ – για την συνέχιση των εργασιών ανέγερσης ξενώνων αξιωματικών, από το ΥΕΘΑ στο στρατόπεδο Σακέτα – η οποία είναι απαράδεκτη και αβάσιμη, αφού δεν προστατεύει άμεσα το πολύτιμο αγαθό που διακυβεύεται και είναι το τελευταίο κομμάτι πρασίνου που έχει απομείνει στην Αττική.

Το ΣτΕ έκρινε προς το παρόν μέσα στο στρατόπεδο να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής των ξενώνων και έξωθεν του στρατοπέδου, να υπάρξει ησυχία ?για να μην «ξυπνήσουν» τα δένδρα!

Η απόφαση αυτή εκθέτει ακόμη περισσότερο την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.

Τον λόγο πλέον έχουν οι ενεργοί πολίτες των περιοχών γύρω από τον Υμηττό, που δυναμικά καλούνται να αντισταθούν, στα σχέδια της κυβέρνησης και των ιδιωτικών συμφερόντων που για ακόμη μια φορά επιχειρούν τη λεηλασία του τελευταίου εναπομείναντα πνεύμονα πρασίνου…με τον κατακερματισμό του βουνού σε πολλές ζώνες ΜΗ-προστασίας, με την κατασκευή αυτοκινητόδρομων και με την επέκταση εμπορικών και δημοσίων δραστηριοτήτων.
Καλούμε λοιπόν τους πολίτες του Βύρωνα και των όμορων Δήμων να συμμετάσχουν:

  • Στον αποκλεισμό της εισόδου των στρατοπέδων, που οργανώνει ο ΣΠΑΥ την Τρίτη 25/8/ 09 και ώρα 7 το πρωί.
  • Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 25 Αυγούστου στις 10:00 το πρωί, έξω από το δικαστικό μέγαρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, οδός Πανεπιστημίου 47-49, Αθήνα, προκειμένου να επισκεφτούμε τον Πρόεδρο του Τμήματος του ΣτΕ και να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση μας για την συγκεκριμένη απόφαση.

Για άλλη μία φορά η παράταξη μας ζητά:

  1. Να κηρυχθεί ο Υμηττός Εθνικός Δρυμός με ΜΙΑ Ζώνη Απολύτου Προστασίας
  2. Δημιουργία Δασαρχείου Υμηττού
  3. Να απομακρυνθούν όλες οι………
    οχλούσες δραστηριότητες από το βουνό( βενζινάδικα, λατομεία, στρατόπεδα, χωματερές κ.λ.π) και να αποδοθούν οι χώροι στο πράσινο και ΜΟΝΟΝ για να το χαίρονται οι πολίτες
  4. Να εισακουστούν τα αιτήματα πολιτών και φορέων σχετικά με τους νέους Αυτοκινητοδρόμους και να πάψει ο δήμαρχος Βύρωνα που είναι και πρόεδρος του ΣΠΑΥ-και αυτό το καταγγέλλουμε- να αρνείται εδώ και έξη μήνες να συζητηθεί το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο, κάνοντας πλάτες στην Κυβέρνηση της ΝΔ.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ…

Παναγιώτης Κόνσουλας

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια