Σταματούν οι οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο Σακέτα

Πηγή: Δήμος Βύρωνα
Φωτογραφία αρχείου

ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Δεκτή από το ΣτΕ η αίτηση προσωρινής διαταγής του Δήμου Βύρωνα για τις 36 κατοικίες!
Σταματούν οι οικοδομικές εργασίες στο στρατόπεδο της πρώην 350 ΠΜ

Θετική έκβαση είχαν τόσο οι αλλεπάλληλες παραστάσεις και πρωτοβουλίες των 15 Δημάρχων του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης του Υμηττού (ΣΠΑΥ) και του Προέδρου του και  Δημάρχου Βύρωνα Νίκου Χαρδαλιά, όσο και όλων των παρατάξεων του και ενεργών πολιτών του Δήμου μας, καθώς ο Αντιπρόεδρος του ΣτΕ και Πρόεδρος του Γ? Τμήματος Διακοπών του Συμβουλίου κ. Π. Φλώρος, με βάση τα νέα στοιχεία που προσκόμισαν οι νομικοί σύμβουλοι του Δήμου Βύρωνα, προχώρησε στην έκδοση προσωρινής διαταγής απαγόρευσης των οικοδομικών εργασιών εντός του πρώην στρατοπέδου της 350 Π.Μ. στον Υμηττό.

Δεκτό έγινε επίσης το αίτημα του Δημάρχου Βύρωνα και των 15 Δημάρχων του ΣΠΑΥ, για την όσο το δυνατό πιο σύντομη εκδίκαση της αίτησης αναστολής εργασιών, που έχει υποβάλλει ο Σύνδεσμος και αναμένεται η σύγκλιση της επιτροπής να προσδιοριστεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Η χορήγηση της προσωρινής διαταγής, με βάση το αίτημα του Δήμου Βύρωνα και τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι αναμενόμενο ότι θα συμπαρασύρει θετικά και τις λοιπές αιτήσεις προσωρινών διαταγών που έχουν κατατεθεί από τις παρατάξεις του Δήμου, αλλά και θα παγώσει τις οποιεσδήποτε οικοδομικές εργασίες τουλάχιστον μέχρι την εκδίκαση της αίτησης προσωρινής αναστολής των εργασιών.

diatagi-bigΜετά την έκδοση της διαταγής από το ΣτΕ, ο Δήμαρχος Βύρωνα και Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση: «Η υιοθέτηση του αιτήματός μας για προσωρινή διαταγή από το ΣτΕ με βάση τα νέα στοιχεία που προσκομίστηκαν, είναι το πρώτο βήμα δικαίωσης στην προσπάθεια που ξεκινήσαμε τόσο οι 15 δήμοι του Συνδέσμου όσο και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο και οι φορείς της πόλης μας. Ο αγώνας συνεχίζεται μια και τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και δη στην προστασία του Υμηττού αποτελούν διαρκές καθημερινό στοίχημα για όλους μας. Η προστασία του Υμηττού είναι η μεγάλη παρακαταθήκη που αφήνουμε στα παιδιά μας. Συνεχίζουμε όλοι μαζί!»


Για δικαίωση έκανε λόγο και στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Χαρδαλιάς.  Πρόσθεσε ότι ο αγώνας συνεχίζεται καθώς τα ζητήματα που αφορούν στο περιβάλλον και δη στην προστασία του Υμηττού αποτελούν διαρκές καθημερινό στοίχημα για όλους μας.

Τη Δευτέρα 31 Αυγούστου στις 19.00 θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία στον κόμβο Σακέτα μπροστά από το πυροφυλάκιο με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού.

Σχετικά άρθρα:

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

3 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια
Φώτης

Αν δεν ήταν ο Κόνσουλας ακόμα θα περιμέναμε! Μπράβο στην αντιπολίτευση!

Eleni

Αυτό που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα. Μπράβο σε όλους!

Ρούλα

Ρε παιδιά ας μην κάνουμε σπέκουλα μεταξύ μας τουλάχιστον! Ποιός Κόνσουλας και αντιπολίτευση;;;!!! Από τα μέσα Ιουνίου ο ΣΠΑΥ και οι 15 Δήμαρχοι δίνουν αγώνα ολομέτωπο για αυτό το θέμα.Τι εισαγγελικές παραγγελίες, τι μηνυτήριες αναφορές, τι ασφαλιστικά μέτρα,τι καταλήψεις, τι κινητοιποιήσεις, τι παραστάσεις στο ΣτΕ εχει κάνει ο Χαρδαλιάς και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι για το θέμα του Υμηττού! Στις 10 Αυγούστου κατέθεσαν αίτηση ακύρωσης και αναστολής οι Δήμαρχοι και ο Δήμος Βύρωνα και 15 μέρες μετά η παράταξη του κου Κόνσουλα! Και οι πάντες σε όλα τα έντυπα , και οχι μόνο ,ΜΜΕ συνεχάρησαν τον Δήμαρχο Βύρωνα και τους υπόλοιπους Δημάρχους.Ας πάψουν κάποιοι να προσπαθούν να το εκμεταλευτούν παραταξιακά αυτό το θέμα.Στην τελική, στα θέματα πρασίνου πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και όχι να προσπαθούν κάποιοι να αντλήσουν μικροκοματικά ή άλλα οφέλη! Έλεος πιά!