Μήνυση για το εργοτάξιο στον Υμηττό

Πηγή: Καθημερινή

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Τετάρτη το μεσημέρι, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Υμηττού Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να σταματήσουν τα έργα κατασκευής 36 κατοικιών μέσα στο Στρατόπεδο Σακέτα, στη Βήτα Ζώνη του Υμηττού.

Επίσης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Δήμο Βύρωνα Παναγιώτης Κόνσουλας κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον υπουργό Άμυνας καταγγέλλοντας ως παράνομη πράξη την κατασκευή των κατοικιών.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι το υπουργείο δεν μπορεί να παρέμβει στα έργα, υποστηρίζοντας ότι γίνονται μέσα σε στρατόπεδο.

Ωστόσο, κορυφαίοι νομικοί και συνταγματολόγοι επισημαίνουν ότι και τα στρατόπεδα είναι τμήμα της ελληνικής επικράτειας και αν δεν υπάρχουν λόγοι εθνικής ασφάλειας, οι διοικήσεις οφείλουν να εφαρμόζουν το σύνταγμα και την περιβαλλοντική νομοθεσία.

«Ο στρατός προστατεύει το περιβάλλον»

Ο υφυπουργός Άμυνας Κώστας Τασούλας επιχείρησε να απαντήσει στις επικρίσεις για το θέμα αναφέροντας ότι η χρήση γης στη Β’ ζώνη Υμηττού είναι νόμιμη, καθώς ο στρατός δεν κτίζει σε δασική έκταση ενώ είναι διαφορετική η στρατιωτική νομοθεσία.

Ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για κατασκευή 36 ατομικών δωματίων σε 2 συγκροτήματα που προορίζονται για επιστρατευτικές και επιχειρησιακές ανάγκες στη θέση συνεργείου οχημάτων, αντλίας καυσίμων και δεξαμενής πετρελαίου που υπήρχαν στην επίμαχη έκταση.

«Με τα νέα κτίρια έχουμε πολύ λιγότερο οχλούσα χρήση από την προγενέστερη, έχουμε λιγότερο τσιμέντο σε σχέση με πριν» υποστήριξε ο υφυπουργός.

«Ο στρατός προστατεύει δεν επιβαρύνει το περιβάλλον, είμαστε στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας για να βελτιώσουμε την κατάσταση» πρόσθεσε ο Κώστας Τασούλας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια