Εξώδικο στο ΓΕΑ για τις οικοδομές στον Υμηττό

Πηγή: Τα Νέα

ΕΞΩΔΙΚΟ ΠΡΟΣ τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη προκειμένου να σταματήσει το χτίσιμο κατοικιών στην καρδιά του Υμηττού από το ΓΕΑ έστειλε χθες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Βύρωνα κ. Παναγιώτης Κόνσουλας.

Στο μεταξύ, σήμερα αναμένεται οι νομικοί σύμβουλοι του Συνδέσμου Προστασίας του Υμηττού να καταθέσουν μήνυση προκειμένου να πετύχουν το μπλοκάρισμα των έργων. Από τον Σύνδεσμο αναφέρουν ότι χτίζονται στον χώρο του στρατοπέδου Σακέτα 36 κατοικίες σε έκταση 2.000 τ.μ. Από το ΓΕΑ υποστηρίζουν ότι πρόκειται για 2 κτίρια των 18 δωματίων το καθένα, δηλαδή 36 δωμάτια με επιφάνεια 1.600 τ.μ., για την αντιμετώπιση στεγαστικών αναγκών χαμηλόβαθμων και άγαμων υπαξιωματικών.

«Παραχάραξη»
Όπως ανέφερε χθες (σε δηλώσεις της στον ραδιοφωνικό σταθμό Σκάι 100,3) η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Βάσω Παπανδρέου: «Όταν ο νόμος λέει ότι στα στρατόπεδα οι διαδικασίες είναι διαφορετικές απ΄ ό,τι για τον υπόλοιπο χώρο δεν εννοεί για κατοικίες. Εννοεί για θέματα που αφορούν την υποδομή λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Το θέμα των κατοικιών υπόκειται στις ίδιες διατάξεις στις οποίες υπόκεινται όλοι οι Έλληνες πολίτες, και ειδικά οι Ένοπλες Δυνάμεις θα έπρεπε να μην παραχαράσσουν τον νόμο».

Χθες τον χώρο του στρατοπέδου Σακέτα όπου γίνονται τα έργα επισκέφθηκε ο αρμόδιος υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Τασούλας. Την ίδια ώρα, από το ΓΕΑ στα επιχειρήματα που παρουσιάζουν- προκειμένου να πείσουν για την αναγκαιότητα των έργων- προσθέτουν από χθες και την επιχειρησιακή αξία των εγκαταστάσεων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν: «Σκοπός της δημιουργίας αυτών των εγκαταστάσεων είναι σε περίπτωση έντασης- κρίσεων- ασκήσεων η διαμόρφωσή τους σε κέντρο υποδοχής επιστράτων, καθώς και ως χώρος διαμονής- εναλλαγής επιχειρησιακών βαρδιών του ΓΕΑ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

0 Σχόλια
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια