ΓΕΑ… κατασκευαστική στον Υμηττό

Πηγή: ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα

Εσωτερικό… εχθρό φαίνεται να ανακάλυψε η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και απέδειξε τα οξυμένα αντανακλαστικά της. Έτσι, στην καρδιά του Υμηττού, στο χώρο του ανενεργού στρατοπέδου της πρώην 350 Πτέρυγας Μάχης στην περιοχή Σακέττα, στα όρια του Δήμου Βύρωνα, χωρίς οικοδομική άδεια και έγκριση από το αρμόδιο Δασαρχείο Πεντέλης, προχωρά στην κατασκευή 36 κατοικιών 2.000 τετραγωνικών!

Εδώ και περίπου ενάμιση μήνα η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης έχουν ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής του νέου οικισμού με αφορμή την ανακαίνιση του παλιού κτιρίου που όμως δεν ξεπερνούσε τα 1.000 τετραγωνικά.

Οι εγκαταστάσεις προορίζονται για κατοικίες κατώτερων αξιωματικών της αεροπορίας. Τη δραστηριότητα αυτή κατήγγειλε ο Σύνδεσμος Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) προαναγγέλλοντας αγωνιστικές κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.

Με ανακοίνωσή του ο φορέας σημειώνει πως “η οποιαδήποτε συνέχιση των οικοδομικών εργασιών όχι μόνο θα απαντηθεί με κάθε μέσο από τους ενεργούς πολίτες των 15 Δήμων – μελών του ΣΠΑΥ αλλά θα σηματοδοτήσει την οριστική ρήξη μας με την πολιτεία και την έναρξη αγωνιστικών κινητοποιήσεων για την απομάκρυνση όλων των στρατοπέδων και οχλουσών δραστηριοτήτων από το βουνό”.

Συμπληρώνει δε πως η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και οι υπηρεσίες του υπουργείου Εθνικής Αμύνης προχωρούν στις οικοδομικές δραστηριότητες “την ίδια στιγμή που οι μνήμες από τις μεγάλες πυρκαγιές – καταστροφές του 1995, του 1998 και του 2007 παραμένουν νωπές, όπως και η παρακαταθήκη των τεσσάρων πυροσβεστών και εθελοντών που έπεσαν στο καθήκον στην προσπάθεια να σώσουν τον Υμηττό”.

Η κ. Γωγώ Φιλίππου, δημοτική σύμβουλος Καισαριανής και αντιπρόεδρος του ΣΠΑΥ, μιλώντας στην “Α” χαρακτήρισε “πρόκληση” και “προσβολή” τις εργασίες κατασκευής των ξενώνων στη Β’ Ζώνη Υμηττού καλώντας να απομακρυνθούν οι υφιστάμενες εμπορικές χρήσεις για στρατιωτικούς (βενζινάδικο, σούπερ μάρκετ), “για να μην ανοίγει η όρεξη στους καταπατητές”.

Η κ. Φιλίππου, που βρέθηκε χθες στον χώρο και διαπίστωσε ιδίοις όμμασι τη συνέχιση των εργασιών, τόνισε την αναγκαιότητα “όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα να πάρουν άμεσα θέση για να σταματήσει η κατασκευή”. “Οι δήμοι και οι κάτοικοι θα προχωρήσουμε ούτως ή άλλως σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αλλά είναι εξαιρετικά σημαντικό να δράσουν όλοι οι αρμόδιοι άμεσα” συμπλήρωσε. 

Α. Φιλίνη: Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των Δήμων

“Καταγγέλλουμε ως εξαιρετικά προκλητική την ανέγερση των κατοικιών και συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των συνεργαζόμενων όμορων δήμων” τόνισε σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Φιλίνη.

Συμπλήρωσε δε πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για άλλη μια φορά δεν διστάζει να τσιμεντοποιήσει τον Υμηττό ενώ “κατακρατεί παράνομα 450 στρέμματα στη Β’ Ζώνη Υμηττού, στην περιοχή του Πάρκου Γουδή”.

Για το θέμα άλλωστε είχε καταθέσει ερώτηση ήδη από τις αρχές Ιουλίου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κοροβέσης ζητώντας από τους αρμόδιους υπουργούς διευκρινίσεις για τις νέες κτιριακές εγκαταστάσεις και τους λόγους που δεν επιλέγεται η αναδάσωση της συγκεκριμένης δασικής έκτασης.

Αναστολή οικοδομικών εργασιών επί 9 μήνες στη Ζώνη Β’ Υμηττού

Την ίδια ώρα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς ανακοίνωσε την αναστολή της έκδοσης οικοδομικών εργασιών εντός της Ζώνης Β’ του Υμηττού για 9 μήνες. Η αναστολή έκδοσης αδειών και εργασιών στον Υμηττό έληξε στα τέλη Ιουλίου και το υπουργείο προχώρησε σε αναστολή για ακόμη 9 μήνες “ανταποκρινόμενο στο αίτημα που από μηνών του υπέβαλε η υπερνομάρχης Αθηνών – Πειραιώς και η ‘συνεργασία των 12 φορέων για το περιβάλλον'”, όπως υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Υπερνομαρχία Αθηνών – Πειραιώς, η οποία ζητά τη διακοπή των παράνομων εργασιών στις 36 κατοικίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

Εγγραφή σε ενημερώσεις
Ειδοποίηση για
guest

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

1 Σχόλιο
Ενσωματωμένα σχόλια
Δείτε όλα τα σχόλια

[…] “Πολίτες του Βύρωνα”. Τότε είχε ξεκινήσει η κατασκευή 36 κατοικιών, σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μ…, που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της […]